Gladde slang baart jongen!!

Is het geluk hebben of geluk afdwingen? Ik weet het niet meer zeker. Wat ik zeker weet is dat ik, Laurent, vandaag de geboorte van gladde slang kon meemaken. Het zesde jong was voor mijn oogjes die nu nog fonkelen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vijf jongen lagen in de onmiddellijke buurt. Er was nog een 2de adult die zeker op korte termijn nog moet baren. Om ze niet te verstoren heb ik in enkele seconden deze reportage kunnen maken. Hier nog wat info; gladde slangen zijn eierlevendbarend (ovovivipaar), dat wil zeggen dat de jongen zich ontwikkelen in het lichaam en dat ze omgeven zijn door een eivlies dat openscheurt bij de geboorte. Het wijfje werpt 6 tot 15 jongen die bij hun geboorte 14 tot 20 cm meten. Deze moet nog gaan baren!

Net een jong gebaard! Jong zit nog in eivlies! Oeps, plop, hier ben ik dan! Zie je ook de pas gebaarde slang in het eivlies?

Je zag me nog niet goed? Geen zorg, Laurent laat het je zien… en dan prik ik met mijn kopje door het eivlies en glijd ik snel naar mijn broertjes en zusjes!

Hieronder nog enkele jongen van enkele uurtjes oud!

Oultine1

Steunen via een vrije gift?

Rekeningnummer BE69 7805 9275 4178
  (Natuurpunt Zutendaal)