Goed nieuws voor de Zutendaalse natuur!

Voor de natuurgebieden “Hesselsberg” en het noordelijk deel van het “Overgangsgebied Kempen-Haspengouw” werd op 28 juni 2022 het natuurbeheerplan (NBP) type 4 goedgekeurd. Zij werden respectievelijk als “Natuurreservaat Hesselsberg” en “Natuurreservaat Overgangsgebied Kempen-Haspengouw” erkend. Dat is eigenlijk onvoorzien snel. Het natuurbeheerplan voor het natuurreservaat Hesselsberg werd 3 jaar geleden ingediend en dat van het natuurreservaat Overgangsgebied Kempen-Haspengouw één jaar geleden.
Het NBP type 4 voor natuurreservaat Hesselsberg werd goedgekeurd voor een oppervlakte van 14,33 ha. Het NBP type 3 en 4 voor natuurreservaat Kempen-Haspengouw werd goedgekeurd voor een oppervlakte van 10,71 ha. In afwachting van die erkenning is vzw Limburgs Landschap niet blijven stilzitten en heeft de natuurvereniging inmiddels al meer dan 30 ha voor natuurbehoud en -bescherming kunnen verwerven. Als bijlage vind je kaartjes van de 2 gebieden.

Bijzondere dank in deze gaat naar Jean Vangrinsven en Albert Baenens, aankopers van vzw  Lila, en naar Veerle Cielen en Sophie Dommershausen, regiobeheerders van vzw Lila.

Oultine1

Steunen via een vrije gift?

Rekeningnummer BE69 7805 9275 4178
  (Natuurpunt Zutendaal)