In memoriam Guido Neven.

Een pionier voor de natuur en het milieu in Zutendaal.

Donderdag 23 februari 2023 is Guido Neven onverwacht overleden. Hij werd 75 jaar oud.

Een echte natuurliefhebber en natuurkenner! Een pionier en grote meneer voor/in de natuur:

·      Hij is de oprichter van de oudste natuurvereniging in Zutendaal, de ‘Ortolaan’. Als drijvende kracht en voorzitter trok hij tientallen jaren om de veertien dagen met een groep natuurliefhebbers eropuit. 

·      En sinds de allereerste milieuraad van Zutendaal, nu ook alweer tientallen jaren geleden, is hij er de voorzitter en bezieler van. Guido was altijd op post en in de bres voor de natuur en voor een gezonde leefomgeving. Hij was zeer duidelijk en rechtlijnig in de behandeling van de onderwerpen.

·      Guido is de man die één van de mooiste parels aan de kroon van de Zutendaalse natuur plaatste. Het Stele Ven in Wiemesmeer werd door hem gered en gedurende meer dan 30 jaar door Guido en zijn team hersteld en onderhouden. Het was zijn passie waarin hij met vrienden rust vond.

·      Guido was er ook bij toen we eerst de ‘Vrienden van de Zutendaalse beekvalleien’ en daarna ‘Natuurlijk Zutendaal’ oprichtten als koepel of platform voor de Zutendaalse natuurverenigingen van Natuurpunt, Limburgs Landschap, de Ortolaan en Orchis.

Wij gaan hem missen, maar niet vergeten. We gaan zijn werk in Stele Ven voortzetten.  We weten ook dat Guido een goede zanger was, o.m. in het koor van Berk & Brem. Vorig jaar spotten we met NZ voor het eerst in vele jaren weer een nachtegaal in onze contreien. Wij maken ons sterk dat die nachtegaal dit en volgende jaren zijn weg terug zal vinden.  Als wij naar zijn zang gaan luisteren, zullen wij vanaf nu altijd onze natuurvriend Guido herinneren in ons hart.

Oultine1

Steunen via een vrije gift?

Rekeningnummer BE69 7805 9275 4178
  (Natuurpunt Zutendaal)