Jeugd natuurkamp, JNM, van “Land van Aalst” helpt, met Natuurlijk Zutendaal, de exoot reuzenbalsemien te bestrijden op Roelerheide!

De jongeren van JNM Aalst hebben de handen mee uit de mouwen gestoken om de woekerende exoot de Reuzenbalsemien uit te trekken op Roelerheide. De Reuzenbalsemien is een plant die groeit in India en Tibet. Ze werd in 1839 nietsvermoedend ingevoerd voor een tuin, Kew Gardens, in Londen. Vanaf ongeveer 1900 is de plant zich gaan verspreiden en woekert nu over heel West Europa en verdringt zo onze inheemse planten. In onze natuurgebieden proberen we een verdere opmars te voorkomen door ze zoveel als mogelijk uit te trekken. De jongeren groep heeft ons enthousiast heel wat werk uit handen genomen en het resultaat mocht gezien worden.

Wat een toffe groep! Heel erg bedankt voor jullie hulp!

Tijdens de wandeling van en naar de werken konden de jongeren, onder begeleiding van een gids van Natuurlijk Zutendaal, ook kennis maken met enkele mooie soorten uit onze natuur. Zo kunnen we er enkele noemen, de Grote Groene Sabelsprinkhaan, de Struiksprinkhaan, het Klein springzaad, de wondermooie Brede wespenorchis ( de bloemetjes werden bewonderd met een loep), de vele vlinders en nog veel meer. Moe en voldaan kwamen we om na 4 uur weer aan bij het kamp in het bos aan de Stevoortseweg!

En als gids heb ik weer veel bijgeleerd van de enthousiaste weetjes van de jongeren. Nog een fijn kamp gewenst!

Ook is de leiding op pad geweest om de streek te verkennen!

Daarnaast hebben we de oudere groep ingeschakeld om beheerswerken uit te voeren in de Hoefaert.

Oultine1

Steunen via een vrije gift?

Rekeningnummer BE69 7805 9275 4178
  (Natuurpunt Zutendaal)