Kennismaking met de nachtvlinders (deel 4); wortelboorders, bloeddrupjes, houtboorders, eenstaartjes en de wondere wereld van de wespvlinders, een bijzondere groep.            Niet te missen!!

Nog even het geheugen opfrissen! In België hebben zo een 2500 soorten nachtvlinders. Ook in uw tuin maken zeer veel nachtvlinders eens een halte, maar dan wel ‘s nachts als je lekker slaapt. Geloof je het niet? Begrijpelijk, want het klinkt onwaarschijnlijk. Maar ik kan jullie geruststellen, ik telde met mijn wekelijks nachtvlinderonderzoek tot nu toe al meer dan 520 soorten en een kennis in Opgrimbie al meer dan 900 soorten! Zoals al eerder aangehaald is het niet de bedoeling om alle 2500 soorten te presenteren maar gewoon een greep uit het hele arsenaal om te laten zien hoe groot en mooi de diversiteit is van de nachtvlinders. Dat doe ik best met wat foto’s van de hoger genoemde soortgroepen.

Wortelboorders;

Houtboorders;

Bloeddrupjes;

Eenstaartjes;

Wespvlinders;

In deel 5 van de kennismaking met nachtvlinders ga ik een tipje van de sluier opheffen over een vraag die zeker al eens opgekomen is bij je; waar komen die soms gekke Nederlandse nachtvlindernamen vandaan? Enkele voorbeelden zullen dat duidelijk maken met speciale aandacht voor de “Weeskinderen”. Wat is dat nu weer??

Oultine1

Steunen via een vrije gift?

Rekeningnummer BE69 7805 9275 4178
  (Natuurpunt Zutendaal)