LEZING ONZE NATUUR

DOOR LAURENT LOUWIES

VRIJDAG 12 MEI 2023 OM 20 UUR

CULTUURCENTRUM ZUTENDAAL

Wist je dat ONZE ZUTENDAALSE NATUUR een uniek deel vormt van de prachtige film ‘ONZE NATUUR’? 

Zutendalenaar Laurent Louwies zette zich twee jaren in voor de realisatie ervan. Hij vertelt ons graag hoe dit alles gerealiseerd werd en hoe verbazend wild en verrassend dichtbij onze natuur wel is. Een unieke gelegenheid om onze natuur wat beter te leren kennen en begrijpen. 

We hoeven niet bescheiden te zijn. De film toont de spectaculaire schoonheid van die natuur in onze achtertuin.  Water, aarde, lucht, vuur, hout en steen vormen de rode draad doorheen de reeks. 

Producent Hotel Hungaria stuurde 2,5 jaar en 970 draaidagen lang, filmploegen op pad om de mooiste, wildste en meest pakkende natuurbeelden in België vast te leggen. Het resultaat is een unieke reeks vol prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren en planten die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Een natuur om trots op te zijn. Zo trots dat we haar hopelijk beter gaan beschermen.

We bekijken samen de beelden van de aflevering “Lucht”,  waarna Laurent ze kleurt met zijn verhaal en ervaringen in de natuur.

Deze avond wordt georganiseerd door Natuurlijk Zutendaal in samenwerking met Cultuursmakers Zutendaal.  Praktisch: Deelname 8 euro – leden 6 euro, consumptie inbegrepen. Je kan betalen aan de kassa. De winst gaat naar een natuurproject, namelijk de schapenbegrazing in het Stele-ven te Wiemesmeer

Oultine1

Steunen via een vrije gift?

Rekeningnummer BE69 7805 9275 4178
  (Natuurpunt Zutendaal)