Stem onze favoriete boom tot overwinnaar in de landelijke wedstrijd “Boom van het jaar 2022”. Zullen wij onze boom als vertegenwoordiger op Europees niveau sturen?

Deze boom staat kort bij de grens met Zutendaal-Besmer en daarom voelt het toch ook wel een beetje onze boom. Binnenin kun je er een tentje in opslaan en als je er voor staat voel je, je klein worden! We noemen het een hakhoutstoof gevormd door onze voorouders. Een stoof is het onderste deel van een boom die herhaaldelijk van zijn takken wordt ontdaan voor de winning van hakhout. Nieuwe scheuten op de gekapte boom vormden na 7 tot 10 jaar weer bruikbaar (kap)hout. De moederstam zit door zandverstuiving vaat dieper in de bodem en lijken het meerdere bomen. In werkelijkheid dus maar 1 boom! Deze hakhoutstoven- bomen, kunnen eeuwen oud zijn! Ga eens kijken naar dit kunstwerk van onze voorouders! (Daalbroekstraat 120,
3620 Lanaken) . Met deze zomereik, een hakhoutstoof van 31 meter hoog, 8 stammen en een totale omtrek van 830 cm, zit Lanaken in de finale! Deze mooie boom staat op het terrein van voormalig Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning Molenberg, dat inmiddels vrij recent is afgebroken. De winnende boom krijgt een mooie prijs en mag ons land volgend jaar vertegenwoordigen op Europees niveau in de “European Tree of the Year!” wedstrijd.

 Stem onze boom naar de top! Op www.boomvanhetjaar.be

Zutendaal stem je mee op deze prachtige boom? Stem nog vandaag!

Oultine1

Steunen via een vrije gift?

Rekeningnummer BE69 7805 9275 4178
  (Natuurpunt Zutendaal)